Loading...

Onze evenementen

Een van de missies van Epitech is het vergemakkelijken van het leren van informatica. Wij helpen middelbare scholieren vertrouwd te raken met de wereld van het computerprogrammeren door middel van leuke en lonende workshops.

De Coding Club

De “coding clubs” zijn een specifiek kenmerk van Epitech dat jongeren de wereld van informatica en programmeren laat ontdekken. Deze workshops, die door onze studenten worden geleid, zijn een gelegenheid om in contact te komen met de belangrijkste computerprogrammeertalen (door bijvoorbeeld videospelletjes te coderen), maar ook met verschillende andere disciplines zoals cyberveiligheid, kunstmatige intelligentie, enz.

Zij vinden plaats op woensdag, zaterdag of tijdens de schoolvakanties, gedurende een periode die varieert van een halve dag tot verscheidene dagen, en zijn gratis en toegankelijk voor alle leerlingen vanaf het derde jaar van het middelbaar onderwijs. Net als de Open Dagen zijn zij ook een gelegenheid om kennis te maken met het onderwijzend personeel en de toelatingsdienst om je inschrijving voor te bereiden, als je dat wenst.

Tijdens de belangrijkste vakantieperiodes organiseert de Coding Club inleidende computerprogrammeringssessies die meestal meer dan een dag duren. Deze workshops staan open voor alle middelbare scholieren die hun belangstelling voor informatica willen valideren.

Les Summer Camps et les Winter Camps du Coding Club

Les Coding Club organisent chaque été et chaque hiver des sessions d’initiation au code sur une durée un peu plus longue. Ces évènements se déroulent exclusivement pendant les vacances scolaires, et les élèves ont à cette occasion quelques jours pour prendre le temps de découvrir les langages informatiques plus en profondeur.

De même que pour les journées classiques du Coding Club, ces « stages » sont gratuits et ouverts à tous les lycéens qui souhaitent valider leur intérêt pour le monde informatique. Ils dépendent indépendamment de chaque campus organisateur, contactez le campus de votre choix pour en savoir plus !

Scroll to top