Loading...

De Epitech Successstories

Onze studenten zijn onze grootste trots. En hun reizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden en doelen die iedereen kan bereiken. Wat je leeftijd, profiel of ambitie ook is, wij hopen dat jij je in een van deze beschrijvingen kunt vinden, en op een dag je eigen verhaal van je reis kunt vertellen.

Succesvol zijn is niet alleen een kwestie van wilskracht, kwaliteiten en aanleg. Je moet kunnen rekenen op jezelf en op je eigen ervaringen, op je projecten, op je ontdekkingen, op wat je vormt en transformeert. Maar het moet ook gebaseerd zijn op anderen, op ontmoetingen en figuren die een stempel op je drukken, op initiatieven die nieuwe horizonten voor je openen, op bedrijven die je de grondbeginselen bijbrengen en je beïnvloeden. Je succes is van jou. Het is onze missie om je te helpen in contact te komen met personen, initiatieven en kansen die je veel meer zullen brengen dan je je kunt voorstellen

Guillaume Prévost, de atypische start-upper

De medeoprichter van de start-up Friend Theory, die onderlinge hulp tussen reizigers van 18 tot 25 jaar ondersteunt, kwam in 2009 aan bij Epitech Toulouse. Hij koos Australië als gastland voor zijn jaar bij een buitenlandse Epitech en keert terug naar Frankrijk met nieuwe ambities en het hoofd vol ideeën! Aan het eind van zijn studie bij Epitech keerde hij terug naar Australië, waar hij werd aangenomen door de universiteit die hem tijdens zijn uitwisselingsjaar had verwelkomd. Met bijna twee jaar beroepservaring besluit hij vervolgens zijn droom waar te maken en op wereldreis te gaan. Hij die dacht 6 maanden te vliegen, komt twee jaar later pas terug… Bij zijn terugkeer vindt hij een functie met meer verantwoordelijkheden binnen dezelfde Australische universiteit, maar besluit uiteindelijk om in de zomer van 2018 aan zijn eigen ondernemersavontuur te beginnen. Wat is er al veel bereikt op slechts 31-jarige leeftijd…

ONTDEK HIER HET VERHAAL VAN GUILLAUME 

De samenwerking van twee succesvolle Epitech Strasbourg Alumni

Epitech is een grondige en ambitieuze leerschool, maar biedt ook een gelegenheid om mensen te ontmoeten. Romain Vermot en Benjamin Chatelain leerden elkaar kennen op Epitech Strasbourg, en besloten toen de bankwereld op zijn kop te zetten. Kort na de oprichting haalde hun neobank Moneyway al heel snel een eerste grote kapitaalinvestering van € 1.137.000 binnen, en voor hen was Epitech vast en zeker cruciaal bij deze succesvolle lancering:

De school heeft ons zeer goed opgeleid, en daar zijn we dankbaar voor. Men zegt ons vaak dat we geleerd hebben om te leren, en dat is helemaal waar. Wij wisten heel weinig over de bankwereld, maar dankzij de opleiding die we bij Epitech hebben genoten, konden we snel over de nodige tools beschikken.

{Romain Vermot}

Een briljante allrounder werd CTO van een start-up op slechts 22-jarige leeftijd

Grégoire Ballot is een onverzadigbare nieuwsgierige geest. Toen hij al bij Epitech werkte, “deed hij graag veel dingen tegelijk”. Nu eens stagiair in start-ups, dan weer medeoprichter van een applicatie voor persoonlijke ontwikkeling in het professionele milieu, of stagiair bij de inlichtingendienst van het ministerie van Defensie… Wat Grégoire betreft, hangt talent niet af van je leeftijd!

Hij begint te werken aan wat later Bluecoders zal worden tijdens zijn vierde jaar bij Epitech, terwijl hij op uitwisseling is in Californië. Vandaag is hij de CTO, en de start-up telt nu meer dan 45 medewerkers..

LEES HIER HET VERHAAL VAN GRÉGOIRE EN ZIJN ADVIES

Hoe kom je aan 10,6 miljoen dollar, vier jaar na je vertrek bij Epitech?

Zoals vaak het geval is, is het tijdens een jaar in het buitenland dat het verhaal begint… Arnaud Camus ontmoet zijn vennoten tijdens zijn vierde jaar in Zweden. Een jaar later, na hun terugkeer, beginnen ze te werken aan Impraise. Ze treden tijdens de periode die voorzien is voor het einde van de studiestage toe tot Y Combinator,de bekende incubator en accelerator van start-ups in Californië, waardoor ze onmiddellijk 1,5 miljoen euro kunnen ophalen. Vandaag telt Impraise, dat is gevestigd in New York en Amsterdam, 60 werknemers, en heeft het een tweede investering van 10,6 miljoen dollar opgehaald. Afgaande op wat Arnaud vertelt, heeft Epitech hem zeer goed voorbereid op dit avontuur: 

Epitech heeft me geleerd hoe ik moet leren en ik denk dat dat de kracht is van deze school. We leren technologieën kennen die niet noodzakelijk de technologieën zijn waarmee we gaan werken, we leren voor onszelf op te komen om een resultaat te bereiken, en ik denk dat dit als ondernemer echt heel belangrijks is.

De reis van een software engineer in een groot Silicon Valley bedrijf

Nicolas Vincent maakt deel uit van de Epitech-klas van 2011. Hij is nu gevestigd in San Francisco, waar hij als software-ingenieur werkt voor de start-up Nextdoor. Nadat hij zijn vierde jaar van Epitech in Long Beach had doorgebracht, wilde hij zijn geluk beproeven en zijn American Dream realiseren. Hij heeft geen moeite om er een baan te vinden, brengt een tijd al couchsurfend door en gaat vervolgens aan de slag bij het bekende TechCrunch, een site die gespecialiseerd is in technologisch nieuws en geen introductie behoeft. Maar het is uiteindelijk bij Nextdoor dat Nicolas, die echt aan het redesign van een site wilde werken, gevonden heeft wat hij zocht. Het succes van Nextdoor groeit, en heeft op dit ogenblik al tientallen miljoenen gebruikers in meer dan 185.000 buurten wereldwijd. Nicolas is er trots op hen te kunnen helpen, elke dag opnieuw, en zo mensen in dezelfde wijk met elkaar in contact te brengen.

LEES HIER MEER OVER HET VERHAAL VAN NICOLAS
Scroll to top