Loading...
08.02.22

Een stage op je 20ste, waar is dat goed voor? – Interview met Thibault Martinez van de IOTA Foundation

Epitech Technology-studenten worden al heel vroeg in hun schooltijd ondergedompeld in het beroepsleven. Aan het eind van het eerste jaar worden ze tijdens een stage van 4 tot 6 maanden geconfronteerd met de realiteit van het werken in een bedrijf. Vandaag spreken we met Thibault Martinez van de IOTA Foundation, die een van onze tweedejaarsstudenten heeft ontvangen voor zijn eerste stage. We bekijken even dit bedrijf en het nut van de tweedejaarsstage

 

 

Kunt u ons, in eenvoudige bewoordingen, de missies en waarden van de IOTA Foundation uitleggen?

We zijn een vzw die deel uitmaakt van het ecosysteem van blockchain en cryptocurrency, dankzij onze DLT (Distributed Ledger Technology) die bekendstaat als Tangle. Het gaat om open software, ontworpen om de veilige overdracht van gegevens en waarden volledig heruit te vinden, met als doel de meest betrouwbare DLT-infrastructuur voor Web3-toepassingen en de digitale economie te worden.

De rechtstreekse toepassingen van deze technologie zijn talrijk, maar draaien vooral om digitale identiteit, gezondheid, smart cities, mobiliteit, maatschappelijke impact en internationale uitwisselingen. Thema’s waarop we actief samenwerken met tal van private en publieke partners.

Wat is uw positie binnen het bedrijf, en wat zijn uw verantwoordelijkheden en de projecten waaraan u meewerkt, als u daarover iets kunt vertellen?

Natuurlijk kunnen we hierover praten. Er zijn geen geheimen over de projecten die we beheren, alles is openbaar en open source.

Ik ben Senior Software Engineer. Met het team waaraan ik leiding geef, werken we voornamelijk aan back-endprojecten. We houden ons bijvoorbeeld bezig met ‘Bee node’, een software die een gedecentraliseerd netwerk exploiteert waarvoor er geen gemeenschappelijke centrale entiteit is, wat wil zeggen geen entiteit waarlangs alle verzoeken passeren om vervolgens te worden verzonden, en die, om de gemeenschap te laten functioneren, gebruikmaakt van wat ‘nodes’ worden genoemd.

Waarom neemt uw bedrijf stagiairs van Epitech aan?

Dit was de eerste keer dat we een Epitech-stagiair inhuurden, en we werden niet teleurgesteld. Omdat ik zelf een Epitech-alumnus ben, wist ik wat ik kon verwachten. Gewoonlijk nemen wij mensen in dienst die nog studeren maar voor een lange periode bij ons werken. Al is dat waarschijnlijk iets dat we in de toekomst nog moeten aanpassen

Wat zijn de sterke punten van Epitech-studenten?

Onmiskenbaar hun technische skills. Ik wist wat ik kon verwachten, maar toen we Matthieu een taak gaven, wisten we dat we hem konden vertrouwen.

Wat voor verantwoordelijkheden geeft u aan stagiairs?

Over het algemeen proberen we hen zoveel mogelijk verantwoordelijkheden te geven en ervoor te zorgen dat ze als volwaardige teamleden worden gezien. We geven hen taken die ze misschien nog niet helemaal autonoom kunnen uitvoeren. Ze zullen dus zelf aan de slag moeten en het zal hen zeker meer tijd kosten, maar het is ook hun verantwoordelijkheid om ons de juiste vragen te stellen, zodat ze op een efficiënte manier verder kunnen met hun project.

In welke mate hebben de projecten die u aan Epitech-stagiairs geeft een impact op uw bedrijf?

Alles hangt ervan af in welk team de studenten zijn ingedeeld. Matthieu Daumas zat in mijn team, dat meer gericht is op de back-end. Op dat niveau is er minder contact met klanten. Het doel van onze projecten is veeleer de vzw zelf.

U was zelf student bij Epitech, wat is de toegevoegde waarde van deze tweedejaarsstages voor studenten?

Een eerste stage – zoals die welke bij Epitech wordt aangeboden – brengt een rechtstreekse band met de arbeidswereld tot stand, op een leeftijd waarop studenten nog niet beseffen wat hen te wachten staat omdat het radicaal verschilt van wat ze op school doen.

Ze werken immers niet langer met vrienden, maar met collega’s die meer ervaring hebben dan zij. De studenten zitten nog niet op hetzelfde niveau en moeten leren hoe de arbeidswereld werkt. Hoe samen te werken met collega’s, respect te hebben voor de hiërarchie enzovoort. Ze moeten zich snel aanpassen aan een nieuwe omgeving en de juiste manier vinden om met hun leidinggevenden om te gaan en zo het beste uit hun ervaring te halen.

Ik denk dat het ook een zelfonderzoek is, de studenten moeten hun tekortkomingen maar ook hun sterke punten begrijpen om de ervaring zo optimaal mogelijk te maken. Het is voor hen ook echt werken aan zichzelf, vooral op het gebied van soft skills.

Tijdens mijn stage heb ik niet alleen geleerd hoe ik moest werken in een bedrijfscontext maar ook hoe ik autonoom moest functioneren. Dat was een belangrijke ervaring voor mij, zowel op professioneel als op sociaal vlak.

Matthieu Daumas, tweedejaarsstudent aan Epitech Brussel

Scroll to top