Loading...

Toelatingsvoorwaarden

De belangrijkste voorwaarde om bij Epitech te worden aangenomen is dat je echt van computers houdt! Je interesse en nieuwsgierigheid zijn onze belangrijkste criteria voor evaluatie, veel meer dan cijfers en diploma’s.

Toelatingstesten tot Epitech

De tests volgen dezelfde typologie, ongeacht het jaar van toetreding en het gekozen programma.

  • Persoonlijk interview (1 uur)
  • Kennis van het Engels (30 min.)
  • Logicatoetsen (15 min.)

Inschrijven kan vanaf vanaf oktober. De testen moeten zo vroeg mogelijk in het jaar online op het kandidatuurportaal worden ingevuld. Elke kandidaat wordt individueel beoordeeld, op basis van zijn dossier en zijn eigen achtergrond. De nadruk ligt op motivatie en aanpassingsvermogen aan de specifieke leermethoden van de school en op de ondernemersgeest. De resultaten van de tests worden in de dagen na het gesprek per e-mail of per brief meegedeeld: de toegelaten kandidaat kan zich vanaf dat moment al registreren om zijn toelating te garanderen. Het bewijs dat zij/hij geslaagd is voor de examens die nodig zijn voor hun niveau van toelating (CESS of het Europese equivalent daarvan) zal haar/zijn inschrijving definitief valideren.

Voorwaarden en praktische informatie per studierichting

Epitech “Grande École” Programma in 5 jaar

Toelating in het eerste jaar

Houders van het CESS of het Europese equivalent daarvan worden toegelaten tot het eerste jaar, bij de aanvang van het academiejaar in september.

Parallelle toelating

Houders van een diploma van hoger onderwijs in informatica of afgestudeerden van het tweede jaar informatica of technologie, kunnen rechtstreeks tot het tweede jaar worden toegelaten.

Coding Academy

De Coding Academy staat open voor iedereen, jonge afgestudeerden, werkzoekenden of mensen in beroepsheroriëntatie. De enige voorwaarden zijn dat je twee jaar hoger onderwijs hebt genoten of meer dan vijf jaar werkervaring hebt, en dat je de basics van informatica kent. Daarna telt alleen de motivatie, wees bereid om er tijd in te steken!

Scroll to top