Vrijwilligers activiteiten

De vrijwilligersactiviteiten van Epitech zijn essentieel voor een boeiend studentenleven en zorgen voor een vlotte overgang naar het beroepsleven. Daarom zijn onze studenten erin geslaagd een dicht en gevarieerd netwerk van buurtverenigingen op te bouwen, waardoor iedereen een passie kan ontdekken, ontwikkelen en met elkaar delen.

Een uiteenlopend aantal studentenverenigingen die de diversiteit van de profielen waaruit Epitech bestaat weerspiegelen.

Een school is een geheel op zichzelf. Een plaats waar je technische vaardigheden verwerft, waar je leert samenleven en -werken, waar je jezelf ontdekt en waar je openbloeit. Daarom betrekken we het verenigingsleven nauw bij onze studietrajecten. Het laat de studenten immers toe op hun eigen tempo nieuwe ervaringen op te doen. Of je nu wil werken aan digitale diversiteit, inclusie wil nastreven, maatschappelijk verantwoordelijke innovatie wil promoten, wil strijden om de opwarming van de aarde tegen te gaan, je wil inzetten voor digitale geletterdheid… je vindt hier vast de vereniging die het best past bij je eigen overtuigingen en het project dat je nauw aan het hart ligt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze studenten vaak terechtkomen in de hoogste publieke of institutionele sferen zoals de VN of MIT. De enige limiet is hier je eigen ambitie!

Enkele van onze verenigingen

Onze verenigingen zijn heel divers! Kunst en cultuur, entertainment, inzet voor de samenleving, sport, het beroepsleven … Een greep uit de mogelijkheden:

Kunstenverenigingen

EPHEMERE

Ephemere is een fotografieclub op de campus van Parijs. Deze ondersteunt studenten bij de ontwikkeling van hun passie voor fotografie. Dit houdt niet alleen kennisdeling en het verslaan van evenementen en functies in, maar ook studioshoots.

UNISSON

Unison promoot elektronische muziek en organiseert het hele jaar door evenementen voor de studenten. Of het nu gaat om MAO (computer aided music), MIX/Live of Scratch, de vereniging staat open voor alle fans van het genre en studenten die het graag willen leren.

EPITANIME

Epitanime promoot de Japanse cultuur bij de studenten met typische activiteiten zoals karaoke, projecties, tekenen, muzikale videospelletjes, retrogaming, VSG Pokémon, TCG-kaarten en Go game.

Entertainment verenigingen

ANTRE

Antre organiseert verschillende keren per maand rollenspelevenementen. Deze vereniging is niet alleen werkzaam op de campus maar ook in de regio Ile-de-France. Ze neemt je mee naar denkbeeldige verre landen waar geweldige avonturen te beleven vallen.

ASM

De ASM promoot motorsport bij studenten.

LORA

Lora is een vereniging die het spreken in het openbaar in al zijn vormen, zowel op de campus als daarbuiten bevordert (slam, debat, speech, theater, enz.).

BDE (Genesis)

The Student Office organiseert verschillende activiteiten voor alle studenten, zoals integratieweekends, thema-avonden of uitstapjes. Het ondersteunt ook de evenementen van de andere studentenverenigingen.

CARRÉ D’AS

Carré d ‘As laat de studenten kennismaken met Texas Hold’em Poker door hen dit spel te laten ontdekken via een wekelijkse meet-up en deelname aan toernooien.

CYCOM

Cycom promoot network games en elektronische sport (e-sport) door middel van offline-evenementen. De vereniging organiseert ook wedstrijden op de verschillende flagship electronic sport games.

EVOLUTEK

Evolutek is een roboticavereniging die als hoofddoel heeft deel te nemen aan de Franse Robotics Cup, die wordt georganiseerd door Planète Sciences. De vereniging, die verdeeld is over 3 hubs, elektronica, mechanica en IT, neemt ook deel aan de Beker van België en de Robocon.

EPIMAC

EpiMac promoot Apple-technologieën met zijn Apple on Campus-aanbod voor studenten van scholen van de IONIS-groep en met opleidingen in Objective-C en Mac OS X.

HERITAGE

Heritage is een thuis voor alle studenten van de IONIS-groep op de campus Kremlin-Bicêtre. Heritage is een leefruimte, een plek om te ontspannen, naar muziek te luisteren, je favoriete series te delen… De vereniging neemt deel aan elk evenement op deze campus.

LA PAILLOTE

La Paillote is de vereniging van bartenders van de IONIS-groep. Haar leden zijn liefhebbers van subtiele blends en smaken en experts in de kunst om je smaakpapillen te prikkelen. Ze bieden een breed scala aan cocktails, van de meest klassieke tot de meest unieke.

SOUL OF SOUND

Soul of Sound is een muziekvereniging die onder andere een repetitieruimte ter beschikking stelt van studentenbands.

STRATAEGYC

Strataegyc ondersteunt strategisch denken door het organiseren van avonden en toernooien rond strategische kaartspelen zoals ‘Magic the Gathering’ en ‘YuGiOh TCG’.

Maatschappelijke verenigingen

E-MMA by Epitech

De vereniging E-mma ijvert voor diversiteit binnen de tech- en digitale beroepen via verschillende sensibiliseringsacties rond gelijkheid en gelijkheidskwesties. Raadpleeg ook onze focus op E-mma.

EPIQUEER

Epiqueer geeft duiding over LGBT-thema’s aan studenten en steunt de betrokkenen actief.

EPISOLIDAIRE

De vereniging EpiSolidaire organiseert en coördineert solidariteits- en humanitaire acties binnen de Epitech-campus van Kremlin Bicêtre in Parijs.

Professionele verenigingen

TAKER

Taker is de junioronderneming van Epitech. Het ondersteunt studenten bij consultancy-opdrachten over IT-onderwerpen voor start-ups en grote accounts. Met het oog op de toekomst stelt het studenten in staat nieuwe vaardigheden te verwerven door hun diensten aan te bieden binnen een bedrijfsomgeving.

Sport verenigingen

EPISPORT

Episport is de sportvereniging van de campus. Ze biedt tal van activiteiten aan, individueel en in groepsverband, en studenten krijgen een officiële licentie van de Franse Federatie van Universitaire Sport (FFSU). Er worden sessies op de campus of in openlucht georganiseerd.

ONE4ONE OBESESSION

Deze vereniging brengt studenten samen en laat ze kennismaken met dezelfde passie : paintball.

STACK

Stack vergemakkelijkt de veilige ontdekking en beoefening van Airsoft voor de leerlingen van IONIS Group. Deze ludieke activiteit is zowel sportief als strategisch en bevordert de teamgeest.

Focus op de E-mma-vereniging van Epitech

De vereniging werd in 2013 opgericht door Christelle Plissonneau en Clémence Barthoux, toen beiden studeerden aan de school, en telt niet minder dan 500 leden op 13 Epitech-campussen. De vereniging bestaat uit zowel vrouwen als mannen, zodat de strijd voor gelijkheid een strijd is die door iedereen wordt gedeeld. Codeworkshops, organisatie van “Hem-voor-Haar”-dagen, hackathons in samenwerking met grote bedrijven, tussenkomsten op grote nationale conferenties (zoals het evenement “Thinking about the world in the 21st century” in de krant Le Monde of het “Women Code Festival” in Brussel), de E-mma by Epitech-acties zijn talrijk. E-mma wordt momenteel voorgezeten door Dipty Chander. Het doel van de vereniging is de diversiteit binnen de digitale beroepen te bevorderen. Door met het grote publiek te praten en haar acties te democratiseren, hoopt E-mma by Epitech de barrières die momenteel in de technologiesector bestaan te doorbreken en een systeemverandering binnen de IT-sector waar te maken.